![]() |
Çilekli Pasta Tarifi |
Mükemmel Çilekli Pasta İçin Gerekli Malzemeler : (18 – 20 cm’lik çember kalıp için)
İlk Önce Hazır Pasta Kalıbı alıyoruz Daha Sonra İse;
İlk Önce Hazır Pasta Kalıbı alıyoruz Daha Sonra İse;
İçi için gerekli malzemeler;
• 4 yumurta (oda sıcaklığında)
• 1 su bardağı (170 gr) toz şeker
• 1 su bardağı (110 gr) un
• ½ su bardağı (50 gr) nişasta
• 1 paket vanilya
• 1/2 çay kaşığı limon suyu
• 1/2 çay bardağı sıcak su
• 1 su bardağı (170 gr) toz şeker
• 1 su bardağı (110 gr) un
• ½ su bardağı (50 gr) nişasta
• 1 paket vanilya
• 1/2 çay kaşığı limon suyu
• 1/2 çay bardağı sıcak su
Şimdi Geçelim Pastanın nasıl Yapılacagına Aşagıda tek tek sırasıyla Mükemmel bir Çilekli pastayı nasıl yaptığımızı anlatalım.
Fırın ısısını 170 dereceye ayarladıktan sonra. Yumurtanın sarılarını ve beyazlarını ayırıyoruz. Yumurta beyazlarını derin bir kapta çırpıcı alet ile çırpıyoruz.Hafif köpüklenmeye başladığı zaman limon suyunu ilave ediyoruz. Çırpmaya devam ederken şekerin yarısını ekliyoruz.Kabı ters çevirdiğimizde dökülmeyecek kadar katılaşana dek iyice çırpıyoruz. Yumurta sarılarını kalan şeker ile birlikte mayonez rengi ve kıvamına gelene kadar çırpıyoruz. Çırpma işlemine devam ederken 1/2 çay bardağı sıcak suyu ilave ediyoruz. (4-5 dakika sürüyor)Önce yumurta sarılarını daha sonra ayrı bir yerde elediğimiz un, nişasta ve vanilyalı kuru karışımı tahta kaşık yardımı ile yumurta aklarının olduğu karışıma çırpmadan ve fazla karıştırmamaya özen göstererek ekliyoruz.Tabanına yağlı kağıt serip çevresini sadece unladığımız çember kalıbımıza dökerek yaklaşık 40 -45 dk. pişiriyoruz.
Mükemmel pastamız 2 katlı olacağı için ara katının malzemeleri ise;
• 3 su bardağı süt
• 1/4 su bardağı un
• 1/2 su bardağı nişasta
• 1/2 su bardağı toz şeker
• 1 yumurta sarısı
• 1 paket vanilya
• 500 veya 750 gr doğranmış çilek
• 1/4 su bardağı un
• 1/2 su bardağı nişasta
• 1/2 su bardağı toz şeker
• 1 yumurta sarısı
• 1 paket vanilya
• 500 veya 750 gr doğranmış çilek
Ortadaki katın malzemlerin yapılış şekli ise;
Öncelikle yumurta sarısı ve şekeri çırpıyoruz. Un ve nişastayı ilave ediyoruz. Sütümüzü yavaş yavaş ekleyip pürüzsüz bir kıvam alan karışımı ocağa yerleştirip kaynayana dek karıştırıyoruz. Ocağın altını kapadıktan sonra içine vanilyayı ilave ederek hızlıca çırpıyoruz. Ben bu işlemi çırpma teli ile yapıyorum çünkü pütürlü olmayan düzgün bir karışım oluyor.. Kremamızı arada sırada karıştıralımki üzerinin kabuk bağlamasını sğlayalım ve sonra sıcaklığında soğutmaya bırakalım.
Pasta yapılırda üzeri eksik olurmu hiç üzeri için ise;
• 1000 ml sıvı krema
• 1/2 su bardağı pudra şekeri
• 1/2 su bardağı pudra şekeri
Bunları Yapılış şekli ise;
Krema ve pudra şekerini mikser ile 6-7 dakika çırpıyoruz.
Daha Sonra İstediğimiz şekli pastaya veriyoruz sonra Pastamızı buzdolabına koyup en az 4-5 saat soğumasını bekliyoruz. Sonra servise hazır Afiyet olsun
denemek lazım güzele benziyor baya..
YanıtlaSil