![]() |
Fasulyeli Hindi Yahni Tarifi |
Malzemeler:
· 600 gr hindi but kuşbaşı
· 150 gr konserve Meksika fasulyesi
· 5 soğan (ben 3 kuru soğan kullandım)
· Yarım çay kaşığı kişniş
· Yarım çay kaşığı kimyon
· Yarım çay kaşığı kırmızı pulbiber
· 1 çay kaşığı kekik
· Yarım su bardağı domates püresi
· 1 çorba kaşığı biber salçası (bibercik kullandım)
· 4 çorba kaşığı zeytinyağı
· 1 su bardağı bira
· Yarım su bardağı sıcak su
· Tuz (Tuzunu aman iyi ayarlayın 3 çay kaşığı çok geldi)
· 150 gr konserve Meksika fasulyesi
· 5 soğan (ben 3 kuru soğan kullandım)
· Yarım çay kaşığı kişniş
· Yarım çay kaşığı kimyon
· Yarım çay kaşığı kırmızı pulbiber
· 1 çay kaşığı kekik
· Yarım su bardağı domates püresi
· 1 çorba kaşığı biber salçası (bibercik kullandım)
· 4 çorba kaşığı zeytinyağı
· 1 su bardağı bira
· Yarım su bardağı sıcak su
· Tuz (Tuzunu aman iyi ayarlayın 3 çay kaşığı çok geldi)
Hazırlanışı:
Soğanları soyup doğrayın. Fasulyenin suyunu süzün. Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğanı soteleyin. Eti ilave edip 5 dk karıştırarak kavurun. Baharatları katın. Domates püresi ve biber salçasını ekleyip karıştırın. Bira ve sıcak suyu döküp tencerenin kapağını kapatın ve 20 -30 dk pişirin. Fasulyeyi ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder