Malzemeler
5 çorba kaşığı soya sosu
6 kalem kuzu pirzola
8 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet küçük boy soğan
1 tatlı kaşığı biber salçası
Karabiber, pulbiber, kekik
6 adet domates
Tarif
Soya sosunu 4 çorba kaşığı zeytinyağı, ince
kıyılmış soğan, biber salçası, karabiber, pul biber ve kekiği geniş bir
kapta karıştırın. Pirxolaları bu karışıma bulayıp, buzdolabında 4-5 saat
marine edin.
Patatesleri temizleyip elma dilimi şeklinde doğrayın.Üzerine kalan 4
çorba kaşığı zeytinyağı, karabiber ve pul biber ekleyin.
Marinediki pirzolaları yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine
yerleştirin. Yanına patatesleri koyun. Önceden ısıtılmış 200 derece
fırında et yumuşayana dek pişirip, servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder