Malzemeler
4 dilim 3 cm kalınlığında bonfile
4 çorba kaşığı natürel sızma zeytinyağı
2 diş sarımsak, ince kıyılmış
3 çorba kaşığı oyster sos
1 tatlı kaşığı tane hardal
1 tatlı kaşığı kakule
1 tatlı kaşığı kırmızı tane biber
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı susam
Taze kekik
Tarif
Bonfile dilimlerini zeytinyağı ve sarımsakla 1
saat kadar bekletin. Ayrı bir kapta oyster sos, tane hardal, değirmende
çekilmiş iri tane biberler, yine havanda hafifçe dövülmüş kakule
çekirdekleri, susam ve tuzu karıştırın.
Zeytinyağı içinde dinlenmiş etleri, zeytinyağı ve sarımsaklarla birlikte
baharat karışımına bulayın.
Sonra çok kızgın yapışmaz yüzeyli bir tavada toplam 7 dakika her iki
yüzünü de pişirin. Bu işlemi yaparken hafifçe 3-4 dakika kapak kapatarak
pişirirseniz etlerin içi kırmızı kalmaz... Ama az pişmiş et sevenler
için kuvvetli ateşte 7 dakika idealdir. Üzerine taze kekik ve tabağın
yanına da yine tane hardalla servis yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder