![]() |
Sebzeli Çiftlik Köftesi Tarifi |
Malzemeler:
- 250 – 300 gr kıyma
- 1 dilim bayat ekmek içi
- 1 tatlı kaşığı galeta unu
- 1 soğan
- 1 yumurta
- Tuz, karabiber, kimyon
- 2 çorba kaşığı un
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 soğan
- 1 kereviz (kullanmadım)
- 2 havuç
- 1 su bardağı doğranmış domates
- 1 çorba kaşığı salça / biber salçası karışımı
- 1,5 litre su
- 2 patates
- 1 su bardağı haşlanmış bezelye
- Yarım demet maydanoz
- Tuz, nane, karabiber
Yapılışı:
Köfte için maydanozu temizleyip kıyın. Soğanı soyup rendeleyin. Ekmeği 5 dk ıslatın ve suyunu süzün. Galeta unu, kıyma, yumurta ve baharatları ekleyerek yoğurun. Köfte hamurundan misket büyüklüğünde parçalar koparın. Yuvarlayıp una bulayın. Sebzeli karışım için soğan kereviz ve patatesin kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Havuçları temizleyip doğrayın. Kerevizin kararmaması için limonlu suda bekletin. Zeytinyağını tencereye alın soğanları kavurun. Salçayı ilave edip kavurmaya devam edin. Havuç, kereviz, doğranmış domatesleri ekleyip 2-3 dk pişirin. Patatesleri de ilave edin. Sıcak suyu ekleyip havuç ve patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin. Suyu çok az kalırsa sıcak su ekleyebilirsiniz. Köfteleri de ilava edin ve yaklaşık 10 dk pişirin. En son bezelyeleri ekleyin 5 dk pişirin. Ocaktan indirmeye yakın kıyılmış maydanozu ekleyin. Tuz ve baharatlarla tatlandırın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder