![]() |
Kırmızı Biberli Tavuk Yemeği Tarifi |
Malzemeler:
3 adet kırmızı biber
2 adet patates
1 kaşık yoğurt,
Yarım kaşık salça,
Biraz zeytinyağı,
Dövülmüş 2 diş sarımsak,
Tuz, karabiber, kekik
Hazırlanışı:
1 kaşık yoğurt, yarım kaşık salça, biraz zeytinyağı, dövülmüş 2 diş sarımsak, tuz, karabiber, kekik ile hazırladığım karışıma tavuk butlarını bulayın. (Bu şekilde 1-2 saat bekletilebilir.) Daha sonra 3 adet kırmızı biberleri halka halka doğrayın. 2 adet patatesi küp küp doğrayın. Fırın poşetini unlayıp içerisine butları ve üzerine biraz tuz ekleyip patates ve biberleri ekleyin. Fırın tepsisine yerleştirip önceden ısıtılmış 220 derece fırında pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder