![]() |
Garnitürlü Tavuk Tarifi |
Malzemeler:
• 1 bütün tavuk
• 4 biber
• 4 domates
• 2 soğan
• 2 diş sarımsak
• 1 çorba k.domates salçası
• Zeytinyağı
• Tuz
• Tane karabiber
• Biberiye
• 4 biber
• 4 domates
• 2 soğan
• 2 diş sarımsak
• 1 çorba k.domates salçası
• Zeytinyağı
• Tuz
• Tane karabiber
• Biberiye
Garnitürü İçin:
• Patates
Fırında Tavuk Tarifi:
Tavuğu kemikli olarak iri doğrayıp fırın kabına alın. Daha sonra üzerine tuz, zeytinyağı, tane karabiber ve biberiyeyi ekleyerek karıştırın. Kapağı kapalı olarak 200 derecede 15-20 dk. kızarana kadar pişirin. Kızaran tavuklara iri doğranmış domates, sarımsak, biber ve soğanı ekleyerek tekrar fırına verin. Patatesleri alüminyum folyoya sararak bir tepsiye dizin.180 derecede pişirin. Tavuk ve patates pişince beraber sıcak sıcak servis edin. Eğer köy tavuğu kullanırsanız daha lezzetli bir tavuk yiyeceğinize emin olabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder