Ezmeli Kuzu Kebabı Tarifi


Ezmeli Kuzu Kebabı Tarifi

MALZEMELER:
  • 1,5 kg kuzu eti
  • 1,5 kg domates
  • 1 adet kuru soğan
  • 500 gr sivri biber
  • 4 diş sarımsak
  • 2 çay kaşığı salça
  • 1 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı zeytınyağı
  • 1 çorba kaşığı karabiber ve kırmızı biber
  • 1 çorba kaşığı tuz
  • 1 bağ maydanoz
  • İsteğe bağlı kekik nane
HAZIRLANIŞI:
Kuzu etini kuşbaşı biçiminde doğrayın. Yemeği yapmadan bir gün öncesinden bir kapta zeytinyağı, baharatlar, tuz, yoğurt ve salça ile terbiye edin. Daha sonra şişlere takılarak bir kenara bırakın. Şişler dinlenirken domates ve biberleri ızgarada közleyip,kabuklarını soyun. Küp biçiminde doğrayın. İçine diüzülmüş sarımsakları, kıyılmış soğanları,kıyılmış maydanazu,tuz ve baharatları ilave edip,karıştırın. Izgaraya etleri sıralayıp pişirin. Hazırlannan ezmayi tabaklara yerleştirin. Üzerine pişen kuzu kebabpları yerleştirip maydanozla süsleyerek servis yapın.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Copyright © 2015. Tarifyemekleri - Tüm Hakları Saklıdır.