![]() |
Etli Bakla Yemeği Tarifi |
Akdeniz mutfağının en önemli unsurlarından olan baklayı sık sık tüketerek kışın boğaz ağrılarınızdan kurtulabilirsiniz. Bugün sizler için, güzel bir yemek alternatifi olan Etli Bakla tarifini paylaşıyoruz…
Malzemeler:
1 kg taze bakla
300 gr. Kuzu eti
1 ad. Kuru soğan
2 çorba kaşığı komili naturel yağ
1/2 limonun suyu
1 çorba kaşığı un
1 demet taze soğan
1 demet dereotu
3 su bardağı su
2 ad. Kesme şeker
Tuz
300 gr. Kuzu eti
1 ad. Kuru soğan
2 çorba kaşığı komili naturel yağ
1/2 limonun suyu
1 çorba kaşığı un
1 demet taze soğan
1 demet dereotu
3 su bardağı su
2 ad. Kesme şeker
Tuz
Hazırlanışı:
Kuşbaşı kesilmiş kuzu eti, yemeklik doğranmış soğan ve zeytinyağını bir tencereye koyun. Arada bir karıştırarak, orta ateşte 15-20 dakika pişirin.
Baklayı yıkadıktan sonra uçlarını ve kılçıklarını temizleyin. İçine limon suyu ve un konmuş su dolu bir kaba koyup birkaç dakika bekletin.
Tencerenin ortasına eti koyun. Etrafına baklaları dizin. Üzerine küçük kesilmiş taze soğan ve kıyılmış dereotunu koyun. 3 su bardağı sıcak su tuz ve kesme şeker ilave edin.
Etli taze baklayı ön kuvvetli sonra kısık ateşte 45 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder